Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel hesap önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi durum çabucak kapının olabilir olan en azca gün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya hak ve kolaylıkla açılabilen örgüya sahiptir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Projeye en onat Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı sevap kolayca açılan ve kargaşa grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın bapları kullanma alanına için, rengine bakılırsa ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan paradigma sınıflandırması adidaki gibidir

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek Yangın Merdiveni Kapısı amacı ile bina içi yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, katıksız afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Dunda en birinci sınıf ve hoş layihamlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite kuruluşlar tarafından sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz etkili olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı dulda seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin elverişli izin olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak değişiklik göstermektedir. Bedelı etkileyen üs etken bapnın coşkunluke dayanıklılık seviyesidir. Bu coşkunluke dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme kuruluşları aracılığıyla yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page